kosárban
0 termék
Nemzeti Fejlesztési Terv
Ez a honlap az Európai Únió hozzájárulásával készült

1899. március 19-én Charles 'Cheers' Wakefield olajvállalatot alapított Angliában. Tíz évre rá olyan, teljesen új kenőanyagot készített, amely később, a huszadik század első felében forradalmasította a közlekedést. Ezt az új olajat Castrol-nak nevezte el.

Ez a név a motorolajok és kenőanyagok terén napjainkig egyet jelent a kiváló minőséggel, a nagy teljesítménnyel, valamint az élvonalbeli technológiával.

Cégünk sokat köszönhet Charles Wakefield eredeti filozófiájának. Az új Castrol olajok fejlesztése során ügyfelei segítségére és visszajelzéseire támaszkodott, mivel felismerte, hogy mindkét fél a partneri együttműködés által tud igazi sikereket elérni. Ez a gondolatmenet napjainkban éppoly fontos számunkra, mint akkoriban volt.

Charles Wakefield fontos szerepet töltött be a gyorsan fejlődő közlekedési iparágban, és szilárdan hitte, hogy a jövő a belsőégésű motoroké lesz. A légijárművek, a motorkerékpár és az autó térhódítása során szoros együttműködésben dolgozott a kortárs, úttörő repülősökkel és autósokkal, és célja az volt, hogy a lehető legjobb minőségű motorolajakat állítsa elő, ha pedig már megvoltak, tökéletesítse ezeket. Ennek során számos, izgalmas új rekord felállításához járult hozzá. Természetes volt, hogy számos világrekord megdöntéséhez Castrol olajat választottak, földön, tengeren és a levegőben egyaránt. Egyedül a szárazföldi sebességi világrekordot bámulatosan sokszor, 21 alkalommal döntötték meg Castrol kenőanyagokat használó autókkal.

A Castrol kenőanyagokat tűrőképességük határán tesztelték és próbálták ki. Ezt a technikát napjainkig alkalmazzuk. Számos olyan motorolajunk és kenőanyagunk van, amely versenyautók motorjában kezdte pályáját, később a hétköznapi autósok számára is elérhetővé vált, így világszerte sok millióan részesülhettek a versenyeken már bizonyított technológia előnyeiből.

Alapítónk a marketing területén is úttörő volt, noha akkoriban a marketinget még nem is találták fel. Stratégiája abban állt, hogy az élenjáró Castrol felhasználók által elért rekordokat és egyéb sportteljesítményeket reklámozta, ami merőben újszerű gondolkodásmódot jelentett, és ismertté tette a Castrol nevét Angliában és az egész világon. Az új évszázadban továbbra is kulcsfontosságú része hirdetési tevékenységeinknek az, hogy az autósportok számos területén nemzetközi csapatokat támogatunk.

Ügyfeleink igényeinek kielégítése terén szerzett több, mint száz éves tapasztalattal a hátunk mögött ma is éppolyan elkötelezettek vagyunk a műszakilag legfejlettebb motorolajok, kenőanyagok és kapcsolódó szolgáltatások biztosítása iránt, mint Charles 'Cheers' Wakefield volt cége alapításakor.
 

A CASTROL történelem képekben 

 

Charles 'Cheers' Wakefield

1899 - 1909
1899 márciusában Charles 'Cheers' Wakefield megalapította a CC Wakefield & Co Ltd-t, a jövendő Castrolt. Kifejlesztették a Wakefield kenőanyagot, mely gőzmozdonyok tengelyhajtásának kenésére szolgál a mai napig. A Wakefield Motor Oil 1909-ben jegyeztette be a Castrol márkanevet.
 
 
 
 

W. Handley győz a versenyen

Az 1920-as évek
Alcock és Brown először a Castrol 'R' segítségével repülték keresztül leszállás nélkül az Atlanti-óceánt. W. Handley lett az első pilóta, aki egy héten belül két TT versenyt nyert meg a Man-szigeten. A Bentley 1928-ban a Le Mans-i versenyt óránkénti 69 mérföldes átlagsebességgel nyerte meg.
 
 
 
 

Amy Johnson

Az 1930-as évek eleje
Charles Wakefield megalapítja a Wakefield díjat, melyet a szárazföldi gyorsulási világrekordereinek ítélnek oda. 1930-ban Amy Johnson az első nő, aki egyedül Angliából Ausztráliába repül. A tisztább motorokhoz szánt, detergens-alapú Patent Castrol 1935-ben jelenik meg.
 
 
  
 

Versenyzés a Mercedes Benzzel

1951 - 1960
1951-ben Geoff Duke világbajnoki helyezést ér el a belga Grand Prix-n az 500 cm3-es Norton kategóriában. Két évre rá a Mercedes Benzzel közösen kifejlesztésre kerül az első félszintetikus versenymotorolaj, a Castrol R20.
 
 
 
 
 
 
Queen Elizabeth II
 
A hatvanas évek
1967-ben indul el a Queen Elizabeth II luxushajó. 1968-ban jelenik meg a Castrol GTX, az első, 20W/50 viszkozitási értékű többfokozatú motorolaj, amely később minden idők leghíresebb motorolajává válik. 1970-ben a London-Mexikó Rally-n a 23 célbaérő közül 16 Castrol kenőanyagot használ
 
 
 
 
 

Bjorn Waldegard

1978 - 1983
1979-ben Bjorn Waldegard megnyeri a Rallypilóták Világbajnokságát, 1983-ban pedig Nelson Piquet Forma 1 Bajnokságot nyer, Freddie Spencer (Honda) az 500 cm3-es kategóriában lesz világbajnok, míg Richard Noble új gyorsulási világrekordot állít be (633 mph) a Thrust II-vel
 
 
 
 

Wayne Rainey Yamahával

A kilencvenes évek eleje
A Jaguar 1993-ban is kétszeres győztes: megnyeri a Le Mans-ban és a Daytonában rendezett 24 órás versenyeket. W. Rainey harmadik világbajnoki címét szerzi meg Yamaha YZR500-zal. 1994-ben a Toyota Castrol csapat J. Kankkunennel megnyeri mind a pilóták, mind a gyártók versenyét.
 
 
 
 

Thrust SSC

1996 és 1997
1996-ban G. Capellini sorozatban negyedszer lesz Forma 1 motorcsónak-világbajnok. 1997-ben Andy Green Thrust SSC-vel új világcsúcsot állít be: 763 mph-t (1227 km/h), ami gyorsabb a hangsebességnél. J. Villeneuve megnyeri a Forma 1 Pilóták bajnokságát, a Williams pedig a konstruktőrökét.
 
 
 
 

Colin Edwards ünnepel

1999 és a XXI. század eleje
Megünnepeljük százéves fennállásunkat. C. Edwards Honda VTR1000 SP-1-gyel megnyeri a Superbike világbajnokságot. 2001-ben G. Capellini hatodszor szerez helyezést. A Castrol csapatok összesen öt világbajnokságot nyernek meg, köztük a J. Force által gyorsulási versenyen szerzett tizedik címet.
 
 
 

 

MAGUNKRÓL . MÉDIA, KÉPGALÉRIA . Adatvédelmi tájékoztató .