kosárban
0 termék
Nemzeti Fejlesztési Terv
Ez a honlap az Európai Únió hozzájárulásával készült

Castrol motorsport szponzoráció

A nemzetközi versenyeken való állandó jelenlét mindig is szívügyünk volt. A Castrol márkanév összeforrt a motorsport kiemelkedő csapataival és vezető személyiségeivel. A legelső együttműködések egyike a Le Mans-i autóverseny kapcsán jött létre, ahol a Castrol a Jaguár és a Mercedes csapatokat támogatta az 1980-as évek végén, 1990-es évek elején. Azóta világszerte ismertté vált a Castrol márkanév, ezáltal stabil és elismert helyet biztosítva a motorsportok területén is. Napjainkban pedig szinte az összes vezető csapattal együttműködünk.

A 2007-es évre vonatkozó motorsport szponzoráció 4 elemből áll:

1. Moto GP:

a Fortuna Honda Team-mel karöltve, Marco Melandri és Toni Elias pilótákkal és a 2006-os Honda RC211 Vs-sel folytatjuk a részvételt a versenyeken.

2. World Superbike:

a WSB 2004-es bajnokával, James Toseland-del és a volt World Supersport bajnokkal, Karl Muggeridge-dzsel, akik mindketten egy-egy Tenkate Racing Honda CBR1000RRs-t vezetnek.

3. World Supersport:

a WSS Bajnokság szponzorációjának folytatása, Tenkate Racing-gel egyetemben. Az uralkodó bajnok, Sebastien Charpentier visszatér, hogy megvédje címét és Kenan Sofuoglu személyében új csapattársat kap.

4. World Rally Championship:

a rally világbajnoki futamain a Forddal való együttműködésünk a világ összes pontjára eljuttat minket, mivel mi támogatjuk a Ford Focus RS WRC-t. Svédország dermesztő jég - és hómezőitől kezdve, egészen a görögországi Acropolis Rally tikkasztó hőségéig, a Castrol mindenhol jelen van, hogy a Focus RS motorjának, sebességváltójának és hidraulikájának akadálymentes működését biztosítsa. A kétszeres világbajnok Marcus Grönholm csatlakozik a Focus csapatához és partnere pedig nem más lesz, mint a már hosszú ideje vele versenyző - mellékesen a magánéletben pedig sógora - Timo Rautiainen. Ugyan utolsó győzelmét 2002-ben aratta, Grönholm most mégis újra szeretne a csúcson lenni és megvívni harcát a Citroennel versenyző riválissal, Sebastien Loebbel. A másik Castrol által szponzorált Focust a feltörekvőben lévő Mikka Hirvanen vezeti, aki csakúgy, mint csapattársa, szintén a rallizás fellegvárának finn iskolájában tanult. Az impozáns duó arra törekszik idén, hogy erőteljes támadást indítson ellenfeleivel szemben, természetsen a Castrollal és a Forddal karöltve.

World Touring Car Championship

A Castrol a világ vezető túraautóinak versenysorozatában szintén fontos szerepet tölt be. A W.T.C.C. nagy vihart kavart, amikor tavaly berobbant a motorsportba. A Castrol, mint a BMW csapatok technikai szponzora azon lesz, hogy a 2005-ös győztes Andy Priaulx-t segítse címe megvédésében. A BMW fő célja, hogy méltó maradjon hírnevéhez és ehhez a Castrolt választotta, hiszen olyan partnerre volt szüksége, akiben megbízhat a pálya szélsőséges körülményei között is. Három BMW csapat indult idén, mind a hárman sztár - pilótákkal büszkélkedhetnek. A BMW német csapata a Müller testvérekkel indul (Jorg és Dirk Müller), míg az olasz-spanyol csapat a volt CART győztes Alex Zanaredit és a túraautó versenyzés ászát, Duncan Auismant tudhatja magáénak.

A felsorolás pedig nem lehet teljes Andy Priaulx nélkül, cél a bajnoki cím megvédése a BMW angol csapatával.

Audi A4 DTM

Amíg a W.T.C.C. futamain 4 hengeres, 2 literes gépekkel indulnak a versenyzők , addig a Német Túraautó Bajnokság autói V8-as motorokkal állnak a rajthoz. A DTM több mint egy nemzeti versenysorozat, annak ellenére, hogy Anglia, Hollandia, Spanyolország és Franciaország területén kívül is, túlnyomórészt Németországban zajlanak a futamok. A DTM futamain is a hivatalos kenőanyag beszállító a Castrol.

MAGUNKRÓL . MÉDIA, KÉPGALÉRIA . Adatvédelmi tájékoztató .